2012. május 31., csütörtök

2012. május

E hónap főbb eseményei az évzáró, a családi kirándulás és a gyereknap volt.

A május 16-i évzárónk időpontja szerint valójában még nem zárta le a tanévet, hiszen az május 31-ig tart, hanem egy szép, ünnepélyes alkalom volt arra, hogy ének- és vers válogatásunkkal megmutathassuk, mit tanultunk a tanév során, illetve elbúcsúzzunk az iskolába készülő nagycsoportosainktól. A szeptembertől eltelt idő múlása adta az ötletet, hogy a "négy vándor" módjára járjuk végig az évszakokat, bemutatva egy-egy gyerekek által kedvelt éneket, verset, táncot. Igen sokat gyakoroltuk, hogy ki mikor született - ebből adódott, hogy fejdíszeket készítettünk mindenkinek a születési évszakának megfelelő szimbólummal.
Ebben a tanévben 8 iskolás korú kisgyerektől búcsúztunk el. A visszaemlékező gondolatok fogalmazásánál ismételten elcsodálkoztunk, hogy nem csak egy-egy tanév, hanem az óvodakezdéstől eltelt idő is nagyon hamar eltelt. Reméljük, hogy szép emlékekkel, a szükséges tudással, sok-sok szeretettel feltarisznyázva engedhetjük el nagycsoportosainkat.

Az évzáróról készült képek megtekinthetők itt. 

Az évzárót követő szombatra szerveztük családi kirándulásunkat a Mecsextrémparkba. Közösen kigondolt uticélunk jó választás volt, hiszen többen még nem jártak itt, és nagyon jól éreztük magunkat. Örülünk, hogy sokan el tudtak jönni. Óvodás korosztály lévén a belső udvar használatát kértük, itt is sok-sok játék dolgoztatta meg a gyerekek és felnőttek izmait, adtak lehetőséget az aktív pihenésre. Éppen megfelelő időjárást fogtunk ki: se nem hideg, se nem forró - belefért a napba egy közös fagyizás-jégkrémezés is. A közösen töltött idő élményeiről, lendületéről meséljenek a fényképek ...

Május utolsó vasárnapja mindig a gyerekeké, így az ezt megelőző pénteken mi is nem megszokott programokkal vártuk ovisainkat. Az évről évre visszatérő rendőr- és mentőautó bemutató nagy siker: türelmesen állnak sorba, hogy megnézhessék a járműveket, be- és felülhessenek autóba, motorra, kipróbálhassák a szirénát. Reméljük, hogy gyerekeink leginkább ilyen békés-játékos körülmények között lépnek kapcsolatba a mentős és rendőr "bácsikkal". Az autónézegetés közben mi, óvó nénik különböző játékokkal igyekeztünk emlékezetessé tenni a délelőttöt: lehetett horgászni, pillangót hajtogatni, célba dobni, képeket összerakni (puzzle). A játékokban való részvételért jutalom matrica járt.
A délelőtt zárása valódi ajándék volt: 11 órától rámehettek a gyerekek a tavaly ősszel elvetett új fűre, használhatták a hőn vágyott udvari játékokat, kipróbálhatták a dombot. Ez utóbbi aratta a legnagyobb sikert,   nem győztek elég sokszor felmászni és legurulni. Ebéd után fagyiztunk és apró ajándékkal kedveskedtünk az őzikéknek.

Fényképek megtekinthetők itt.  

2012. május 25., péntek

2. félévi csoportpénz

Lezárultak a májusi események, az alábbiakban a csoportpénz elszámolást szeretnénk közzé adni.
Hamarosan jön a szöveges-fényképes beszámoló is!


(A képre kattintva lehet nagyítani.)

2012. május 6., vasárnap

Szeretettel köszöntjük az Édesanyákat, Nagymamákat!


Az ajándékkészítés pillanatai megtekinthetők itt