2013. június 14., péntek


Minden kedves Olvasónknak szép, pihentető nyarat kívánunk!
Találkozunk szeptemberben!

2013. június 5., szerda

Májusi események

Évzáró
Fényképek megtekinthetők itt

Május 28-án, egy keddi napon ajándék bábműsort nézhettünk meg: a már többször nálunk járt szemelyi bábcsoport adta elő A szeretetre vágyó süni c. mesét. A történetben Süni szeretett volna barátságot kötni egy-egy állattal, de valahogy mindig „tüskésre” sikeredtek ezek a próbálkozások. Végül megtanulta az igazi és lelki tüskéit is behúzni, s ezentúl már sosem érezte magát egyedül, mindig akadt valaki, akivel együtt tudott játszani.
A műsor végén tanultunk egy vidám dalt, valamint megkaptuk a látott-hallott mesét CD és képes füzetecske formájában.
Fényképek itt 

Ebben az évben nem volt szerencsénk, a tervezett május 30-i kirándulásunkat elmosta az eső.
Az Orfű-Abaliget irányában található Rácz-tanyára készültünk, ahol lovaglás, állatsimogató, sok-sok szabadtéri játék lett volna a program. Sajnos szakadó esőre ébredtünk a tervezett napon, s az égi „áldás” elég kitartónak bizonyult: le kellett mondani a buszunkat, s az óvodában töltöttük a délelőttöt.
Mivel nem kértünk erre a napra óvodai étkezést, egy kicsit mássá alakult ez a nap. A csoportszobában piknikeztünk, tízórai gyanánt mindenki elővette az úticsomagját, s azt fogyasztotta el. A hozott rágcsálnivalókból közös tálat készítettünk, ezzel kínálták egymást a gyerekek. Az igazi lovaglás helyett behoztuk a seprűnyélből készült lovainkat, s azzal játszottuk a „Rirarutsch” kezdetű éneket. Esőprogramként diavetítést rendeztünk, melyhez szintén lovas-állatos meséket kerestünk. Ebédre ismét elővettük a hátizsákos elemózsiákat, illetve Máté szüleinek jóvoltából pizzát eszegettünk. A gyerekek igen élvezték ezt a „másságot”, ha már így alakult.
Kár, hogy elmaradt a közös kirándulás, amit elég nehéz lett volna pótolni a kisbusz elfoglaltsága miatt. Reméljük, hogy legközelebb nagyobb szerencsénk lesz, illetve máskor tervezünk esőnapot is. Akkor biztos gyönyörű időjárást fogunk ki – ez így szokott lenni. :)
Fényképek itt

Gyereknap
Fényképek itt