2014. június 15., vasárnap


2014. június 13., péntek

Év végi programok az Őzike csoportban

A május mindig sűrű, eseményekkel teli időszak. E hónap végére szervezzük évzáró műsorunkat, melyre izgalommal készülünk: szeretnénk megmutatni kedves vendégeinknek, hogy mit tanultunk a tanév során, illetve elbúcsúzunk iskolába készülő nagycsoportosainktól. Szerencsére az időjárás is szép szokott lenni, így sok időt töltünk a szabadban, elsétálunk a játszótérre. Idén gyakran „látogattuk” a márciusban elültetett borsóinkat, majd júniusban le is szüreteltük a termést. A gyerekek kifejtették a szemeket, majd jóízűen ropogtatták az édes finomságot.
Az évzárón kívül számos esemény gazdagította ezt az időszakot:
- május 13-án Hangoló előadás volt, melynek témája: „Utazás földön, vízen, levegőben”. A versek, zenék, játékok által sokfelé utazhattunk, de természetesen a szereplés lehetősége, a műsor végi közös vonatozás volt a legnépszerűbb a gyerekek körében.
- május 22-én középsőseink és nagycsoportosaink megnézhették a Bóbita bábszínházban a „Dzsungelmese” c. előadást. A színházlátogatás mellett mindig külön élményszámba megy a buszos utazás is.
- május 30-án, délelőtt gyereknapi rendezvények voltak az óvodában: most kegyes volt hozzánk az időjárás, az udvaron lehetett légvárban ugrálni, arcfestést, tetoválást kérni, játékos vetélkedőkben (horgászás, rajzverseny, célbadobás) részt venni. Különös élményt jelentett két bábművész hölgy előadása, mely során számos cirkuszi produkció részesei lehettünk. Természetesen a vattacukor, az ebéd utáni fagylaltozás sem maradt el.
- június 3-án a szilvási Kemencés tanyára kirándultunk. Ezen a napon is szerencsénk volt az időjárással, ragyogó napsütésben élvezhették a gyerekek a szabad levegőt, a játékokat. Lívia néni frissen sült pogácsával várt minket (az első buszos társaság még a szaggatásban is tudott segédkezni), majd a délelőtt során fakanál bábokat is készítettünk a sok-sok játék közepette. Az ott töltött idő zárásaként lovaglás következett: mindenki több alkalommal is felülhetett a pacik hátára, hogy kipróbálhassa, élvezhesse ezt a mozgást. Még a legkisebbek sem riadtak vissza a lovaglástól, bátran rótták a köröket a türelmes patásokon csücsülve.
- június 4 - a Nemzeti Összetartozás Napja: közös tánccal emlékeztünk meg erről a napról, mely különlegessége az volt, hogy az udvaron együtt alakított egy nagy kört az óvoda apraja-nagyja. Ilyen élményre ritkán nyílik lehetőség, a gyerekek örömmel vettek részt ebben a monumentális táncban.

Fényképek megtekinthetők:
- a Hangoló előadásról
- az évzárónkról
- a gyereknapi eseményekről
- a kirándulásunkról
- a Nemzeti Összetartozás Napjáról