2015. szeptember 25., péntek

2015. szeptember




Nálunk, az Őzike csoportban is elkezdődött egy újabb tanév. A hosszú nyári szünet után jó volt újra találkozni, csodálkoztunk, hogy ki, mennyit nőtt az elmúlt hónapok alatt.
A tavaly is járt gyerekek közül 25-en maradtak ismét óvodások, hozzájuk két új kisgyerek érkezett: Borisz és Máté. Mindketten ismerősök, hiszen nagytestvéreik is nálunk töltik, illetve töltötték óvodás napjaikat. A fiúk már az első napoktól otthonosan érezték magukat, örömmel csatlakoztak a többi gyerekhez – különösen a nagyobb fiúk társaságához.
14 nagycsoportosunk, 7 középsősünk és egyenlőre 6 kiscsoportosunk van. A már eddig is működő baráti kapcsolatok újjáéledtek az első napokban, szívesen játszanak egymással a gyerekek, illetve alakulnak a játszócsoportokon belüli szerepelosztások. Az óvodai napirendet könnyű volt újra megszokni, a szokásokat, szabályokat folyamatosan ismételgetjük.
Szerencsére legtöbbször szép időt fogtunk ki a tanév első hónapjában, így sokat játszottunk az udvaron, gyakran sétáltunk a közeli játszótérre. A csoportszobában a bemutatkozós napok után a tavaly tanult énekeket, a gyerekek által igen kedvelt mozgásos játékokat játszottuk, s nem maradt el a barkácsolgatás sem: a gyerekek jeleiből nyakláncot készítettünk, illetve nyári emlékképként vitorlást hajtogattunk, festettünk. (Fényképek itt)