2016. május 31., kedd

2016. május

Ez a hónap sok-sok eseménnyel teli időszaka az évnek: évzáró-ballagás, kirándulás, gyereknap …
Az első heteket az évzárónkra való felkészülés töltötte ki. Átismételtük az egész évben tanult verseket, dalokat, melyeknél nagy segítségünkre voltak az év közben készített kártyáink. A gyerekek csak rápillantottak a kártyán lévő képre és már tudták is, mi következik. Fontosnak tartottuk, hogy úgy állítsuk össze az évzárónk anyagát, hogy a gyerekek élvezzék a felkészülést, örömüket leljék a már ismert játékokban. Újításként a nagycsoportosokkal előadtunk egy táncos koreográfiát zenére, amit nagyon élveztek a gyerekek. Az évzáró ünnepséget a gyerekek és mi, felnőttek is már nagyon vártunk, izgatottan fogtuk egymás kezét a rendezvényteremben. Reméljük, hogy kis műsorunkkal szép perceket tudtunk szerezni vendégeinknek.
Ebben a tanévben 12 nagycsoportostól búcsúztunk, ők szeptemberben már iskolások lesznek. Sokan 4 évet is az Őzike csoportban töltöttek, érdekes volt visszaemlékezni a kezdeti hónapokra, felidézni óvodás életük egy-egy eseményét. Többüknél családjuktól is búcsúztunk, hiszen kisebbik testvérként járták ki az óvodát – véget ért egy időszak a család életében.
Az eredményes munka után következett a jól megérdemelt jutalom: a kirándulás és a gyereknap.
Május 24-re terveztük kirándulásunkat a pécsi Tettye úticéllal. Izgatottan szemléltük az időjárást, hiszen előtte való nap esett az eső. Szerencsére bíztató napsütésre ébredtünk, így nekivágtunk az útnak. Két csoportban utaztunk: egyik társaság az Önkormányzat kisbuszával, a másik társaság menetrendszerinti buszokkal érkezett a Tettyére. Először a Duna-Dráva Nemzeti Park Oktatótermében vehettünk részt egy rövid vetítéses előadáson, majd Anita néni végig kísért minket a Pintér kerten. (Úticélunk ötlete a sokak által ismert és kedvelt „Hoppla meséi” c. könyből eredt.) Séta után elköszöntünk kísérőnktől, majd célba vettük a közeli játszóteret. A gyerekek önfeledten játszottak a szebbnél szebb, érdekes játékokkal, mindent kipróbáltak, amit csak lehetett. A program zárásaként elmentünk a Tettye étterem kerthelységébe – palacsintázni. Teli hassal és élményekkel érkeztünk vissza az óvodába, ahol senkit sem kellett bíztatni a délutáni alvásra.
Május utolsó hétvégéje a gyerekeké. A hagyományoknak megfelelően mi is szeretjük emlékezetessé tenni ezt óvodásaink számára, így játékos vetélkedőkkel, meglepetésekkel várjuk a legkisebbeket. Idén is volt légvár, csillámtetoválás, rendőrautó bemutató, nyuszisimogató, ebéd után közös fagylaltozás, apró ajándék, amit haza lehetett vinni. Szép, örömteli lezárása ez a tanévnek, jöhet a pihentető nyári szünet!

Fényképeink:

2016. május 1., vasárnap


Szeretettel köszöntjük az Édesanyákat, Nagymamákat!

Az ajándékkészítés pillanatairól készült fényképek itt láthatók