2011. május 31., kedd

Májusi események az Őzike csoportban

Május 18-án tartottuk évzárónkat, melyen az év közben tanult énekekből, versekből összeállított műsorunkat mutattuk be, valamint „hivatalosan” elbúcsúztunk az iskolába menő nagycsoportosainktól.
Szinte teljes létszámban el tudtak jönni az „őzgidák” sok-sok szülő, nagyszülő, vendég kíséretében. Az évszakok váltakozásának megfelelően válogatott énekeket, verseket lelkesen, örömmel játszotta minden gyermek, majd a középsősök és nagycsoportosok előadásában láthattuk Zelk Zoltán: A három nyúl c. meséjét. Néhány régi emlék felidézésével, egy-egy verssel és énekkel búcsúztunk 5 nagycsoportosunktól, akik szeptemberben elkezdik iskolás életüket. Sok örömet, kitartást kívánunk nekik az elkövetkező évekre!

Köszönjük az évzáró utáni zsúrra hozott sok-sok finomságot!


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Május 21-én, szombaton kirándulni mentünk a Katica Tanyára. Szerencsére az idén nem hiúsult meg e remek program az időjárás miatt, és sok család vállalkozott az útra.
Csendes, gyönyörű környezetben tölthettük a napot (Patca nem messze található Kaposvártól, igazi kis zsákutca falu), sok-sok játék és néznivaló csábította a gyerekeket és felnőtteket a birtokon. Kisebb csoportokat alkotva fedeztük fel és élveztük az aktív pihenés lehetőségeit, majd négyfelé osztva a társaságot Sziszkó paci vitt el minket egy kis kocsikázásra. A gyerekek elmesélései szerinti legkedveltebb játékok voltak: gokartozás, a 6 személyes hinta, az étteremben lévő ugráló-dühöngő, állatsimogató. A nap zárásaként láthattuk, amint apukák segítségével beüzemelték a hajítógépet.
Érdemes máskor is ellátogatni akár egyénileg, akár csoportosan a Katica Tanyára, „ahová a madár is pihenni jár”.

Fényképek itt

(Ha valaki szeretné megosztani fényképeit másokkal, kérjük, juttassa el hozzánk!)


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

A gyereknaphoz kapcsolódva került sor a tanév végén még egy műsorra, mely keretén belül Figura Ede mutatta be „Madárijesztőszerelem” c. meséjét.
Egy gitárt és néhány bohókás jelmezt, kelléket használva ismertük meg Szeplős Panka és Borzas Jóska történetét, kiegészítve az előadást a gyerekek aktív részvételével. Sok humor, zene szőtte át a mesét, ami kitűnő előadásmóddal párosult. A gyerekek figyelmesen, élvezettel és örömmel vettek részt a műsoron.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tanévünk utolsó eseményeként került sor a gyereknap megszervezésére. Kora délelőtt megérkeztek vendégeink: rendőrök, mentősök, tűzoltók. Annyi érdekes néznivaló volt, hogy a gyerekek szinte megrohamozták a járműveket. Folyamatosan érdeklődtek, kipróbáltak mindent, amit csak lehetett. (A nagy érdeklődés miatt nem is került sor az általunk előkészített játékos vetélkedőkre – az ötleteket eltesszük jövőre.) A sok érdekesség mellett szólt a zene, táncolni is lehetett: jó hangulat uralkodott az egész udvaron. Ebéd utáni fagyizás és apró ajándék tette emlékezetessé ezt a napot.

Fényképek itt