2012. április 27., péntek

2012. április 26. A Bóbita bábszínházban jártunk

Középsőseinkkel és nagycsoportosainkkal a Bóbita bábszínház „Szeleburdi Gáspár és a varázshegedű” című előadását néztük meg Pécsett.
A menetrendszerinti buszos utazás, illetve a valódi színházi jelleg (sötét nézőtér, esetleg kicsit hangosabb zene) miatt gondoltuk, hogy ezen a programon a nagyobbak vegyenek részt, így 21 gyermekkel vágtunk neki az útnak. Kicsijeink az oviban maradtak, de megbeszéltük: mire középsősök lesznek, ők is jöhetnek a bábszínházba.
A buszozás (hasonlóan a szeptemberi alkalomhoz) igen tetszett a gyerekeknek, mindenkiben sok-sok emlék, élmény merült fel: "Erre szoktunk úszni járni!" "Itt lakik a ..." stb. A mohácsi úti megállótól gyalog sétáltunk a Felsővámház utcába - igen szép időt fogtunk ki erre a csütörtöki napra. Közeledve az épülethez, két kisgyerek említette, hogy már jártak itt. A gyereksereg izgatottan pakolta le a hátizsákokat a ruhatárban, majd pár perc elteltével már mehettünk is a nézőtérre. A környezet, majd a hamarosan kezdődő mese elvarázsolta ovisainkat, s valódi klasszikus bábműsort láthattunk művészi előadásmóddal, sok-sok humorral, élő zenével fűszerezve. Reméljük, hogy maradandó élményben volt részük a gyerekeknek, szívesen kívánkoznak máskor is ide, a "csodák palotájába".
Az előadás után volt még időnk a busz indulásáig, így a társaság birtokba vehette a bábszínház melletti játszóteret. Mindent kipróbált a kiváncsi gyereksereg! Játék, egy kis eszem-iszom után gyalog sétáltunk vissza a mohácsi útra, majd busszal vissza, Kozármislenybe. A délelőtti kirándulás után jól esett az ebéd, majd a pihenés - ezen a napon senkit sem kellett bíztatni, hogy pihenjen, aludjon.

Fényképek megtekinthetők itt