2012. szeptember 29., szombat

Szeptemberben volt felhajtás ...


... Minden apró gidapajtás
Pillantását ránk emelve
Időnként megérdeklődte:
„Nagy már Lilla néni hasa?”
„Benne van még a kisbaba?”
„Ha majd kijön, megnézhetjük?”
„Mi is megdédelgethetjük?”

„Persze, meglátogat minket”-
Felelték erre a „vének”,
De azért ők is izgultak,
Lesz-e nagy esemény aznap.
Huszonkettedikén végül
Esemesben küldték hírül,
Megtörtént, amire vártunk:
Lilla néni, gratulálunk!

2012. szeptember 28., péntek

2012. szeptember


„Elmúlt a nyár, itt az ősz,
kampósbottal jár a csősz …”

Szeretettel köszöntjük kedves Olvasóinkat 
a 2012/2013-as tanév kezdetén!

Az elmúlt tanévben 8 óvodásunkból lett iskolás, néhányan elköltöztek vagy óvodát váltottak, s mint minden szeptemberben: jöttek hozzánk új kiscsoportosok. Három kisgyereket már ismertünk (a nagytestvérek hozzánk járnak), egy kisfiú érkezett a bölcsödéből, ketten családból. Az ősz folyamán még két leendő őzgidával bővül csoportunk.
Az első hetek két témakör köré csoportosultak: mindenki örömmel mesélte, hogy merre járt a nyáron (az élményeket még le is rajzolták a gyerekek), illetve az újonnan érkezők befogadása, bemutatkozó, névtanulós játékok színesítették napjainkat. Tanultunk új „pakolós” éneket (Dolgozni szaporán) és egy verset, amivel könnyedén számolhatjuk a hét napjait. „Friss” óvodásaink jól vették az első akadályokat – mármint édesanyjuk elengedését -, rövid pityergés után szívesen fogadtak egy-egy felkínált játéktevékenységet, keresték és elfogadták a kapcsolatot felnőttekkel, gyerekekkel egyaránt.
Szeptember utolsó hetében a magyar népmeséké volt a főszerep: így igyekeztünk bekapcsolódni a Benedek Elek születéséhez kapcsolódó „Népmese napja” emléknaphoz. A gyerekek otthonról elhozhatták kedvenc mesekönyvüket, amiből aznap a tulajdonos választhatott egy népmesét; ragasztással, színezéssel készítettünk egy madaras képet a TV-ből ismert sorozat mintájára; s pénteken egy kis magyar népmese nézésre is sor került.
Reméljük, hogy az első hónap mindennapjai, melyeket igyekeztünk változatos tevékenységformákkal érdekessé, otthonossá tenni, elnyerték új ovisaink bizalmát, s továbbra is örömmel jönnek az Őzike csoportba nap mint nap.

Csoportunk névsora megtekinthető itt