2015. május 29., péntek

2015. május

Hipp-hopp elmúltak a hetek, hónapok, elérkezett a tanév vége.
Szerencsére a legtöbbször szép napsütéses délelőttjeink voltak, sok időt tudtunk a szabadban tölteni, gyakran mentünk a játszótérre. A csoportszobai és kinti tevékenységek jól kiegészítették egymást: a levegőn való mozgás testet-lelket frissített, míg bent sorra felelevenítettük a tanév során tanult dalokat, verseket, játékokat. Öröm volt elővenni a már kissé feledésbe merült anyagot, sokszor emlegették a gyerekek énekelgetés közben az év folyamán átélt élményeiket. A versekből, dalosjátékokból fűzért fűztünk – összeállítottuk évzáró műsorunkat, amely bemutatásával szülőknek, nagyszülőknek, vendégeknek szerettünk volna kedveskedni május 21-én. Külön izgalom volt, hogy mesedramatizálásra készültünk. A tanév során ismerős Katzentatzentanz c. mese eljátszása mellett A gomba alatt című mesét is feldolgoztuk a középsősökkel, nagycsoportosokkal. A díszletek elkészítésében is segédkeztek a gyerekek: szorgalmas kezek vágták, ragasztották a gomba pettyeit, az esőcseppeket, a nap sugarait.
Évzárónkon ebben a tanévben négy gyermektől búcsúztunk – mindannyian megokosodtak, megkomolyodtak az óvodában töltött évek alatt. Kívánjuk, hogy a pihentető nyár után örömmel vessék bele magukat az iskolai tanulás rejtelmeibe, élvezzék a betűk, számok birodalmát.
Mielőtt mindenki elkezdte volna a jól megérdemelt nyaralós időszakát, a hónap végén felkerekedtünk és ellátogattunk a Matty melletti Gáti-tanyára. Kirándulásunkon a gyerekek sok-sok háziállattal ismerkedhettek meg (a szelídeket természetesen simogatni is lehetett), két csoportban lovaskocsikázásra is volt alkalom, illetve a bátrak lovagolhattak is. A szépen elrendezett tanyán nagy, zárt játszótér is van, a gyerekek örömmel vetették bele magukat az önfeledt játékba. Élményekben gazdag, intenzív délelőttöt töltöttünk itt – aznap mindenki nagyot aludt a délutáni pihenőnél.
Május utolsó vasárnapja a gyerekeké. Előtte pénteken mi is érdekes programokkal vártuk óvodásainkat: az udvaron lehetett légvárat használni, tűzoltó autót nézni, csillám tetoválást kérni, számos ügyességi versenyben részt venni, ahol apró ajándékokat gyűjthettek be a bátor jelentkezők. Az ebéd utáni finomság (jégkrém) is jelezte már, hogy hamarosan tényleg itt a nyári szünet!

Fényképeink:

2015. május 3., vasárnap

2015. május 3.



Szeretettel köszöntjük az Édesanyákat, Nagymamákat!


Az ajándékkészítés pillanatairól készült képek megtekinthetők itt