2019. június 7., péntek

2019. május


A tanév utolsó hónapja mindig eseménydús, számos program színesíti mindennapjainkat.
Az első időszakban az évünket lezáró ünnepségre, ballagásra készültünk. Év közben hónapról hónapra gazdagodott dal – és verskészletünk, amit a gyerekek kívánságára és örömére gyakran ismételtünk, így a szövegek és dallamok nem voltak ismeretlenek az őzikéknek. Évzárónkra igyekeztünk ezeket a kedvelt verseket, énekeket összefűzni, kiegészítve a nagyok dramatizálásával: ők a „Tücsök kisasszony és egérke lakodalma” c. mesét játszották el vendégeinknek. A tanévet bemutató műsorunkat követően iskolába készülő gyerekeinktől búcsúztunk: idén hatan köszönnek el az óvodától, az Őzike csoporttól. Lelkesen tanulták búcsúzó versüket – amit bátran mondtak el a nagyérdemű előtt. Ballagós tarisznyát, őzikés emléket kaptak tőlünk, s azt a kívánságot, hogy sok-sok örömet leljenek az iskolás években!

Fényképek megtekinthetők itt

Május utolsó péntekjén tartottuk gyereknapi délelőttünket. Hagyományos programjainkat már várták a gyerekek: lehetett csillámtetkót készíttetni, ügyességi versenyekben részt venni. Mielőtt elkezdődtek a játékok, egy kedves gyerekzenekari koncertet lehetett hallgatni, illetve táncolni az igen fülbemászó, szépen előadott dallamokra. Ebben az évben a játékok során nem osztogattunk matricákat, édességet, mert az volt a célunk, hogy maga a játék legyen öröm, a gyereknaphoz kapcsolódó apró ajándékot hazamenetelkor kapták meg a gyerekek. Természetesen nem maradt el az ebédet lezáró fagyizás sem.

Fényképek megtekinthetők itt

Június 5-én került sor év végi kirándulásunkra. Idén a februári szülői értekezleten megbeszéltek szerint a komlói Minizoo-t vettük célba. Őzikés csoport lévén külön öröm volt, hogy Sziszi, a szelíd őzgida folyamatosan a közelünkben volt egész látogatásunk során. Házigazdánk, Endre különleges állatokat mutatott be, mesélt róluk, s szinte mindegyiket meg is lehetett simogatni a bátor jelentkezőknek. Az állatok valóban nagyon barátságosak, s az óvodás korosztálynak éppen elegendő információt, élményt nyújtott ez a délelőtti látogatás. Kellemesen elfáradva érkeztünk vissza az óvodába, ebédeltünk, majd mindenki hamar bebújt az ágyikójába, s álomba zuhanva pihente ki az eseménydús látogatást.

Fényképek megtekinthetők itt