2014. szeptember 12., péntek

2014. szeptember

Csanádi Imre:
Búcsúzva köszöntő

Szállj, szállj,
ökörnyál,
jön az ősz,
megy a nyár,-
megy a nyár, a nevetős,
komolykodva jön az ősz,
csillámló derekkel,
sárga levelekkel,
szőlővel, mosolygóval,
fűre koccanó dióval.


Elszállt a nyár, jött a színekben, finomságokban gazdag ősz, és mi újult erővel indultunk neki a 2014/15-ös tanévnek.
A szeptembert 28 őzikéssel kezdtük, akikből 24-en már tavaly is csoportunk tagjai voltak. Két kistestvér érkezett újonnan: Dorka és Molli. Másik két kis beszokósunk, Petra és Tomi családból jöttek. Az első napok az anyukák jelenlétében teltek, aztán rövidebb-hosszabb időre maradtak szülő nélkül a legkisebbek is. Mindegyikük szépen megtanulta, megszokta a napirendet, jól tájékozódnak időben és térben egyaránt. A „régiek” szeretettel fogadták a mostani hároméveseket, segítenek a beilleszkedésükben.
Nyáron megújult a csoportszobánk: júliusban festettünk, majd augusztusban megépült a gyönyörű galériánk. Kicsit átrendeződtek a játszóterek, de ezt a gyerekek hamar megszokták. Örömmel játszanak az emeleti fodrászos, könyvlapozgatós részen, illetve az alsó részen kialakított babakonyhában, babaszobában. A galéria lépcsője alá szerelőműhelyt alakítottunk ki a fiúknak, de a lányok is szívesen játszanak itt. Ezúton szeretnénk kifejezni köszönetünket a kedves Szülőknek mind a kétkezi munkáért, mind az anyagi támogatásért!
A gyereklétszám, környezetünk alakulása mellett a felnőttek tekintetében is változás történt: két „babázós”év után újra az Őzike csoportban dolgozik Lilla néni. A gyerekek jó része még emlékezett rá. Az első hetek sok-sok névtanulós, ismerkedős játékkal teltek, illetve igyekeztünk rögzíteni, átismételni, megtanulni a csoportunk életére vonatkozó szabályokat.
Reméljük, hogy a most következő tanév szép élményeket tartogat számunkra, igyekszünk otthonossá, családiassá, szerethetővé tenni az Őzike csoport mindennapjait.