2018. április 6., péntek

2018. március 26 - április 6: Húsvét az óvodában


Rövidke, 3 napos hetünk volt a tavaszi-húsvéti szünet előtt.
Adott volt a témánk: igyekeztünk ebben a pár napban felidézni a közelgő ünnep tartalmát, szokásait, szimbólumait. Nyuszi csalogató énekünket (Komm, bitte, komm) könnyedén megtanulták a gyerekek, így már lelkesen énekelték szerdán, amikor fészket készítettünk tapsifüles barátunknak. Minden évben nagy sikere van a „Stups, der Kleine Osterhase” zenehallgatási anyagnak, (köszönhetően a vidám, ritmusos zenének), amelynél a refrénre ugrabugrálva szoktuk utánozni a csibész Stups-nyulat.
Szerencsére szerdán olyan időt fogtunk ki, hogy el tudtunk menni a játszótérre füvet szedni, húsvéti fészket készíteni. A gyerekek lelkesen díszítgették a kosarat a fű között talált virágokkal, s izgalommal várták, vajon lesz-e benne valami, amíg mi csendben ebédelünk. Nem maradt el a meglepetés, mindenki apró ajándékkal térhetett haza a tavaszi szünet előtti utolsó napon.
A szokásos húsvéti locsolkodást az otthoni ünnepről, szünetről visszatérve tartottuk meg. A fiúk illatos kölnivel, komoly és vicces versikékkel készültek erre napra, a lányok pedig nem feledkeztek meg az apró édességről, melyeket viszonzásul adtak a locsoló csapatnak. A begyűjtött kincseket egy apró nyuszis dobozkába gyűjthettek a fiúk, melyeket már a szünet előtt készítettek el az őzgidák. Illatfelhőben úszott a csoport, és a sok-sok édességből minden kisgyereknek jutott valami apróság.

Fényképek megtekinthetők itt