2013. november 19., kedd

2013. november 11-15.

A hét eleje igen borongósra sikerült, a rossz idő miatt az udvarra se tudtunk kimenni, ezért megbeszéltük, mi mindenre használhatjuk az ilyen esős napokat. Első körben természetesen mindenkinek a benti játékok (autó, társasjáték, kártya, stb.) jutottak eszébe, de amikor szóba került, hogy akár még segíteni is lehet ilyenkor otthon, sokan lelkesen meséltek róla, mi mindenből veszik ki a részüket a ház körüli munkák során. A "Borika takarít" c. mesét követően egy gyors rendrakó-versenyt is rendeztünk, ahol az önként jelentkezők az általuk választott polcot vagy játszósarkot pakolhatták el. A hangsúly azonban inkább a minőségen, semmint a gyorsaságon volt.

Ezúttal sem maradtunk zene nélkül. A korábban tanult "De jó a dió" c. nótával gyakoroltuk a ritmus és az ütem tapsolását először hangosan, majd magunkban énekelve. Sokan jelentkeztek arra is, hogy hármas csoportokban, a többiek elé kiállva mutassák meg tudományukat.

A héten kicsit a sormintákat is próbálgattuk. Miután különböző formákból sorozatokat alkottunk, a rajzasztaloknál mindenkinek a számára előkészített mintát kellett folytatnia, és így körbedíszíteni a kapott lapot. Aki elkészült, rajzolhatott bele egy tetszőleges képet, hogy igazi képeslap lehessen belőle. Szinte kivétel nélkül aprólékosan, nagy odafigyeléssel dolgoztak a gyerekek, amiért igazán büszkék lehetünk rájuk.