2014. október 10., péntek

2014. október 6-10.

Egyik érdekes esemény követi a másikat az Őzike csoportban: ezen a héten az Árpád-tetőn lévő Erdei iskolában jártunk a középsősökkel, nagycsoportosokkal.
Régi tervünk teljesült azzal, hogy szakember segítségével túrázzunk az erdőben. Gábor bácsi tényleg sok érdekességet mesélt nekünk az erdő élővilágáról, nem volt olyan kérdés, hogy ne tudott volna rá válaszolni. Kb. 2 km-es utat tettünk meg, a gyerekeknek még a végén is volt energiájuk szaladgálni, csacsogni. A túra során sok-sok érdekességet láttunk (lsd. fényképek), élveztük az erdő színeit, hangjait, a levegő tisztaságát.
Ez az élmény ihlette a hét többi napjait is:
- főiskolai hallgatónk, Adél hozott a gyerekeknek egy új éneket: Der Herbst, der Herbst, der Herbst ist da
- ismételtük, újra játszottuk évszakos (Es war eine Mutter) és az erdőhöz illő (Im tiefen Wald) énekeinket. Ez utóbbi jó alkalom volt az „Állatok” témakör szókincsének felfrissítésére. Éneklés során két részre osztottuk a gyerekeket: megpróbáltuk összekapcsolni, együtt hangoztatni a ritmust és az egyenletes lüktetést.
- őszi képet készítettünk: a lepréselt falevelek erezetét, körvonalát átsatíroztuk fénymásoló papírra zsírkréta segítségével. A használt színek neveit németül mondogattuk.

A hétfői testnevelést (a tornaterem foglaltsága miatt) a játszótéren tartottuk. Vittünk magunkkal szalagokat, kisebb eszközöket, s a játszótéri mászókák bevonásával alakítottuk a torna helyünket. Érdekes volt ez a helyszín, élvezték a gyerekek. (Pl. az egész terület körbefutása kellő állóképességet, kitartást igényelt.)

Fényképek megtekinthetők itt