2015. október 9., péntek

2015. október 5-9.

A hétfői fotózkodós nap után kedden izgalmas program várt ránk: bepótoltuk a múlt heti Magyar Népmese Napjához kapcsolódó hétpróbás játékot, ami a rossz idő miatt csúszott át október 6-ra.
A gyerekek emlékeztek a tavalyi, első ízben megrendezett hétpróbára, ismerős volt nekik a játékszabály: az udvaron hét állomáson kellett „mesés” ügyességi feladatokat teljesíteni, amiért jutalom pecsét járt. Természetesen az volt a cél, hogy mind a hét próbát kiállják a bátor jelentkezők. A gyerekek legnagyobb része be is gyűjtötte mindegyik pecsétet, türelemmel várták ki a sort egy-egy játéknál. A csoporton belüli eredményhirdetésnél az igyekezetüket, szorgalmukat dicsértük, figyelembe véve, hogy mely korcsoporthoz tartoznak. A gyerekek részéről pozitív visszajelzéseket kaptunk, tetszett nekik ez a játék.
A hét második felében folytattuk a múltkori témáinkat (köszönésformák, „Sing mit uns” dal és „Ich bin ich” mondóka ismétlése), illetve új ismeretként gyakoroltuk az „Ich bin Mädchen/Junge” kifejezéseket. Ehhez egy új mondóka-ének párosítást is tanítottam (Dreh dich kleiner Kreisel), amit szívesen fogadtak, énekeltek a gyerekek. A párbeszédes mondóka során a mondatok aktív használatára is szükség van, a nagyobbak már bátran mondták a megfelelő szöveget. Játszottuk a „Was machen wir so gerne” körjátékot is, s igazán örülök, hogy a játék során sok igét fel tudnak sorolni a gyerekek.
Vizuális tevékenységünk is a "Mädchen-Jungen" kifejezésekhez kapcsolódott: lány és fiú formát kellett kiegészíteni az érzékszervek megrajzolásával, majd kiszínezni a képet. Akinek kedve volt, ragasztással díszíthette művét.

Fényképek a hétpróbás játékról megtekinthetők itt