2016. február 5., péntek

2016. február 1-5.

Csupa vidámság volt ez a hét: a farsang vége felé járunk, eljött a jelmezes mulatozás ideje, illetve február 2-án, kedden volt óvodánkban a Mackó-nap.
A gyerekek által igen kedvelt Mackó-napon mindenki elhozhatta egyik kedvenc plüss maciját, akik nálunk vendégeskedtek e jeles alkalommal. A reggelt „keresztelővel” indítottuk, minden bundás kapott egy nyakláncot gazdája jelével, amire ráírtuk a maci nevét. Igen változatos neveket találtak ki a gyerekek, de voltak mackó-druszák is. Délelőtt mindenki játszhatott a saját vagy társa macijával, vagy ha éppen nem voltak szolgálatban a medvék, akkor egy padon ülve, az erkélyajtón át kémlelték az éppen aktuális időjárást. 10 óra körül összepakoltunk, s elkövetkezett a közös játék ideje. Bemutatkoztak a mackók: elmondták nevüket és ha volt esetleg valami érdekes tudnivaló róluk, majd megtáncoltattuk kedvenceiket. Sajnálattal állapítottuk meg, hogy a medve jóslat szerint még tart a tél, mivel hétágra sütött a nap. No sebaj, jön még pénteken a maszkabál, akkor majd elűzzük a telet! A közös játék után kiültek macijaink a folyosóra, hogy az óvoda minden csoportja megnézhesse őket, amint körbesétálnak az oviban. S közben mi is útra keltünk: megnéztük a többi csoport mackó kiállítását. Ebédre Dóri által hozott málnaszörpöt ittunk, finomságként kekszet eszegettünk. Az ebéd utáni alvás ezen a napon kimondottan jól esett: macik és gazdáik együtt bújtak be a puha ágyikóba.
A hét többi napján egyre fokozódó izgalommal számoltuk: mennyit kell még aludni a jelmezes mulatságunkig. A gyerekek nagyon szeretnek maskarázni, hetek óta mesélik, hogy minek öltöznek majd be. A lányok természetesen kedvelik a szép ruhákat, annak minden féle variációját, a fiúknál kedvencek valamilyen küzdősport, rendvédelmi szervezet tagjai, illetve idén a Starwars figurák. Jelmezbemutató, közös tánc, fényképezkedés színesítette a péntek délelőttünket, s nem maradhatott el a sütemények, rágcsálnivalók elfogyasztása sem. Köszönünk minden finomságot! Körbesétáltunk az óvodában: megnéztük a többi jelmezest, s mi is megmutattuk magunkat más csoportoknak. Reméljük, ennyi vígasság, hangoskodás után már nem mer itt maradni sokáig a tél!

Fényképek a Mackó-napról és a Farsangról