2018. január 19., péntek

2018. január 15-19.

E hetünk kezdetén végre hóesésre ébredhetett Kozármisleny apraja-nagyja!
Más hétfőkön a tornaszobában szoktunk mozogni, de most nem kívántuk a benti foglalatosságot: minden kisgyerek a szabadba vágyott. Beöltöztünk jó meleg ruháinkba, s már kezdődhetett is a hógolyózás, hóangyal készítés, szaladgálás a gyönyörű, friss havon. (Fényképek itt – nem biztos, hogy lesz még ilyen csuda dologban részünk!)
A téliesre fordult idő miatt különösen fontos lett, hogy folytassuk előző heti témánkat, vagyis tánctanulással, mulatozással kényszerítsük aktuális évszakunkat, hogy amikor majd eljön a rendes ideje, adja át helyét a tavasznak. Felelevenítettük a múlt heti beszélgetések során hallottakat, s tovább bővítettük tánctudásunkat.
Egyrészt: hosszú idő után végre sikerült német táncházat szerveznünk a farsangi időben, hogy a németes csoportokba járó gyerekek szakszerű tanárral, hiteles zenére sajátíthassanak el egyszerű lépéseket, gazdagodva a közös tánc élményével. Középsőseink, nagycsoportosaink vettek részt ezen a programon, akik igen ügyesen követték Judit néni tanítását. (Fényképek itt)
Másrészt: a kicsik sem maradtak le a táncos mulatozásról, az idei „őzikés” tánctanulásban ők is részt vettek. Egy egyszerű, de mutatós játékot választottam (Ringelreih’n), amelynél a kör megtartása és a játékos utánzó mozdulatok adják a tánc lényegét. Az ismétlődő szöveget, könnyű dallamot hamar elsajátították a gyerekek.
Tovább díszítettük környezetünket: színes papírcsíkokból készítettünk füzért, mely jó alkalom volt a színek német neveinek gyakorlására, valamint bohócokat színeztünk, amelyeknél a nagyoknak figyelni kellett a jelzésekre, hogy melyik jelhez melyik színt kell használni. Szép lett a csoportszobánk, az öltözőnk, most már jöhet a beöltözős farsangi mulatozás napja!