2011. március 2., szerda

Emlékeztető a március 2-i szülői értekezletről

A szó elszáll, az írás megmarad. Az alábbi témákról beszélgettünk a szülői értekezleten:
  1. A farsangunkon készített sok fényképet kiírjuk majd egy CD-re, amit haza tudtok vinni és be- illetve lemásolni.
  2. Március 4-én, pénteken lesz az Alapítványi bál. Sok előkészület, tennivaló van aznap, kérjük, aki meg tudja oldani, tartsa otthon gyermekét, de az is segítség, ha ebéd után mennek haza a gyerekek. Természetesen ügyelet van, a dolgozó szülők gyermekei összevont csoportokban lesznek aznap.
  3. Köszönjük az eddigi felajánlásokat a bálra. Ha valaki nem tud eljönni, és támogatói jegy vásárlásával szeretne hozzájárulni a rendezvényhez, még kapható. (600 Ft/db)
  4. Munkarend változás március 15-vel kapcsolatban: márc. 14. (hétfő) – szabadnap; helyette márc. 19. (szombat) – munkanap. Kérjük, aki tudja, hogy nem jön gyermeke azon a szombaton óvodába, jelezze nekünk.
  5. Jövő heti programok: keddre tervezzük, hogy elmegyünk az üszögpusztai lovardába. Menetrendszerinti busszal utaznánk, ebédre visszaérünk. Végső pontosítás hétfőre várható.
Pénteken tartjuk márc. 15-i megemlékezésünket, a gyerekek fehér felsőben jöjjenek, akinek van kokárdája vagy nemzeti színű szalagja, hozza el.
  6. Március 21-22: leendő első osztályosok beíratása az iskolába.
  7. Március 23: kirándulni megyünk Mohácsra (kisbusszal) – Duna, kompozás, stb. Előtte (még szervezés alatt) a sombereki német tájházat néznénk meg.
  8. Március 24: nyílt nap az óvodában, március 28-29: beiratkozás az óvodában.
(Csoportunkból 5 gyermek megy iskolába, és 4 kistestvér várható – szinte összeállt a jövő évi létszám.)
  9. Április elejére tervezzünk az óvodában a „Néphagyományok nap”- ját. Kézműves bemutató, népzenei műsor, táncház várható aznap délelőtt. Pontos időpontról, várható költségről (kb. 400-500 Ft) később tájékoztatunk benneteket.
  10. Áprilisban szeretnénk a középső és nagycsoportosokkal színházba menni. Két lehetőség: „Holle anyó” a Harmadik Színházban (800 Ft) vagy „Micimackó” az Ifjúsági Házban (350 Ft). Pontosítás később, az áprilisi előadás-időpontok ismeretében.
  11. Húsvét körül a szokásos módon (iskolai tavaszi szünethez igazodva) alakul a munkarend.
  12. Április 28: hagyományos jótékonysági hangverseny az óvoda alapítványának javára.
  13. A jelen lévő szülők döntése alapján év végi kirándulásunkat a Katica tanyára szervezzük. Időpont: május 21 – szombat. (Természetesen egyeztetni kell, hogy tudnak-e fogadni bennünket.) Ha rossz az idő (lsd. mint az elmúlt tanévben), esőnap és pótprogram: május 28 – kirándulás, szalonnasütés, stb. a környéken (Malomvölgy vagy Mandulás vagy hasonló helyszín.)
  14. Egyebek:
- várható költségek (csoportpénz) a 2. félévre: busz a mohácsi kirándulásra; ajándékok Húsvétra, gyereknapra; nagycsoportosok búcsúztatása
- köszönjük a sok-sok gyümölcsöt, rágcsálnivalót, tisztasági csomagot (Továbbra is havi 1 csomag papírszalvétát és 1 csomag 100-as papírzsebkendőt kérünk, más egyebet kiírjuk, ha fogyóban van.)
- akinek hazaküldjük az elhasználódott fogkeféjét, kérjük, hozzon újat
- ha valaki betegségen kívül otthon tarja gyermekét, kérjük, jelezze
- az időjárástól függően igyekszünk minél többet levegőzni, elnézést kérünk, ha sárosak lesznek a gyerekek. Kérjük, ellenőrizzétek, hogy van-e pótruhájuk a gyerekeknek (nagyoknak is!).

Bármi kérdésetek van, jelezzétek. (Előre meghatározott idejű fogadóóra időpontot nem jelölünk ki, de egyéni kérés alapján szívesen állunk rendelkezésetekre.)
Köszönjük a szülői értekezleten való részvételt.