2012. március 23., péntek

2012. március 19-23.

Ezen a héten két új kisgyerek is érkezett hozzánk: Kitti és Léna.
Kitti a bölcsödéből jött, így a közösségi életforma nem volt ismeretlen számára. Már néhány délelőtt vendégeskedett nálunk, ám most lett „igazából” óvodás. Hamar megnyílt mind a gyerekek, mind a felnőttek irányába. Léna családból érkezett, de nővére is hozzánk járt, így ismerős volt számára az Őzike csoport. Barátkozó természetű, bátran jött játszani, tornázni velünk, hamar elengedte édesanyját.
Több olyan játékot elővettünk, amiket még év elején, az ismerkedős időszakban játszottunk:
-         „Ki van a takaró alatt?”
-         néven szólító, táncba hívó énekünk: "XY, XY, tanz mit mir"
-         „Wir sitzen im Kreis”
„Új” kislányaink érdeklődve kapcsolódtak be az óvodai életbe, s a „régi” óvodások is szívesen játszották a már ismert játékokat.
 
Csütörtökön nyílt nap volt az óvodában: sok érdeklődő szülő és kisgyerek látogatott el hozzánk. Az ovisok kíváncsian kérdezgették, hogy miért van itt sok vendég, s újra előkerült a mostanában sokat emlegetett téma: „Ha ti, nagycsoportosok, elmentek az iskolába, …”
 
Wir haben uns noch ein bisschen mit dem Thema „Der Frühling“ beschäftigt.
-         wir haben einige Blumennamen gelernt (die Rose, die Tulpe, das Schneeglöckchen, die Narzisse, die Lilie, der Goldregen)
-         wir haben knospenvolle Goldregen-Äste in eine Vase gestellt und die beobachtet
-         wir haben einen Spaziergang gemacht um die schönen Blumen in den Garten sehen zu können
-         wir haben Goldregen mit Kartoffeldruck gemacht - Photos hier
-         wir haben unser Frühlingslied aus vorigem Jahr aufgefrischt: “Tritt herein, du schöne Rose“. Die Kinder haben es ein bisschen vergessen, aber die lehrenden Kenntnisse sind leicht herauskommen.