2012. október 19., péntek

2012. október 15-19.


Ezen a héten az ősz és a család álltak a középpontban. A hétfői frissítő torna után kedden a hangunkat edzettük: új dalként megtanultuk a Hej, vára, vára énekes játékot, felelevenítettük a Lipem-lopom a szőlőt, és érkezett egy vendégünk is a Zeneovis Ági néni személyében, akitől kaptunk egy játékos ízelítőt a hétfői Zeneovik hangulatából.
Szerdán a családról beszélgettünk, mindenki elmondhatta, hányan vannak a szűk családban, és fel is sorolhatta a családtagjait név szerint. Megnéztünk néhány fényképet is, amiknek kapcsán beszélgettünk arról, milyen típusú fotókat lehet készíteni (családi fotó, tájkép, csoportkép), illetve milyen alkalmakon szoktunk fotózkodni.
Csütörtökön egy kis meglepetéssel készültünk. Mindenki ahogy megérkezett az óvodába, felragaszthatott néhány színes papírból tépett őszi levelet a közös őszi faágunkra, így mindenki részt vehetett Ancsa néni szülinapi ajándékának elkészítésében. Amikor elkészültünk, és mindenki jelen volt, körbeülve felköszöntöttük az ünnepeltet a szokásos születésnapi dalunkkal, és átadtuk az ajándékot is.
Pénteken a fényképezkedés volt a nap eseménye. Akik korábban feliratkoztak, szép ruhába öltözve, kicsinosítva, kettesével elmehettek a torna terembe, hogy ott szebbnél szebb fotókat készíthessenek róluk. Mivel mindenki ügyesen követte a fotós bácsi utasításait, hamar végeztünk, és bőven maradt időnk, hogy felelevenítsünk egy már tavaly is tanult verset: Csoóri Sándor Dióbél bácsi-ját. Ennek kapcsán megbeszéltük, mi lehet a dió csontkapuja, és kipróbáltuk, milyen cammogva járni. A hetet végül egy vidám játszóterezéssel zártuk.