2014. január 10., péntek

2014. január 6 - 10.

A téli szünet utáni visszatérés meglepően könnyen ment szinte mindenkinek. A pihenésnek - és talán az ünnepi finomságoknak - köszönhetően csaknem teljes létszámmal képviseltették magukat az oviban az Őzikék. Az önfeledt játék közben természetesen a slágertéma a karácsonyi ajándékok volt. 

Miután ezeket alaposan kitárgyaltuk, a hét további része a szilveszter jegyében telt. A gyerekek elmesélték, hogy töltötték ők ezt az ünnepet, majd beszélgettünk egy kicsit a régi és mai szilveszteri szokásokról egyaránt. Találtunk egy olyan babonát is, mi szerint ha ezen a napon megfogjuk a malac farkát, egész évben szerencsések leszünk. Ezt kihasználva tanultunk is egy kis malackás mondókát játékkal együtt, ahol természetesen a kismalac farkát kellett megkaparintanunk a várható szerencse reményében.

Hogy teljes legyen a malac-repertoárunk, megtanultuk az "Egy kis malac..." kezdetű dalt is, amit fel is osztottunk versszakok szerint a különböző korcsoportok között. 

Persze nem csak malackodással töltöttük a szilveszteri visszaemlékezést: színes krepp papír csíkokból mindenki megragasztgathatta a saját tűzijátékát is. Igen sokféle alkotás született, a gyerekek változatos típusú és színösszeállítású tűzijátékokat igyekeztek megjeleníteni.

Ezen a héten új őzgidával is gazdagodtunk. Bálint a kiscsoportosok sorait erősíti, és a csiga jelet választotta. Reméljük, jól fogja érezni magát nálunk!