2014. február 7., péntek

2014. február 3-7.

Február első hete részben a hétfői Mackó-nap, részben már a farsang jegyében telt. Tanultunk egy új verset, "A medve már forgolódik" kezdettel, és beszélgettünk a Gyertyaszentelőről. A behozott macikákkal különböző mozgásos gyakorlatokat végeztünk, játékokat játszottunk. Természetesen idén is mindenki kapott egy jeles nyakláncot a mackója nyakába, nehogy véletlenül elszökjenek gazdáiktól. Fél 11-11 körül szokás szerint minden csoport kiállítást rendezett a folyosón a macikból - voltak fiatalabb, idősebb, kisebb, nagyobb, hasonló és egészen egyedi darabok is. A konyhás nénik ebédre bundás mackóval, uzsonnára mézes kenyérrel kedveskedtek nekünk, hogy teljessé tegyék a tavaszváró hangulatot.

A Mackó-nap lecsengése után megkezdtük farsangi előkészületeinket. Meghallgattuk Gryllus Vilmos Maszkabáljáról a Virágcsokor c. számot, és lassanként az éneket is tanulgatva egy körjátékot is eljátszottunk hozzá. A csoport dekorálására bohócsapkákat készítettünk sok féle színben, amiket a gyerekek kedvük szerint díszíthettek a színes figurák felragasztásával. Egyetlen "szabály" volt csak: igyekeztek úgy válogatni, hogy a sapka színétől eltérőekkel dekoráljanak.

A hét lezárásaként ellátogattunk az iskolában található városi könyvtárba, ahol Eszter néni nagyon érdekes és tartalmas programokkal várt bennünket. Nem csak új ismeretekkel gazdagodtunk, de énekelhettünk, nézhettünk farsangi meséket, és szép színezőket is kaptunk ajándékba, amiket már a csoportban színezhettek, vághattak ki a gyerekek. Köszönjük Eszter néninek a lehetőséget, reméljük máskor is élhetünk vele.

A Mackó-nap fényképei megtekinthetők itt