2016. október 28., péntek

2016. október 24-28.

A hét témája: az ősz színei

Az ősz remek lehetőséget nyújt arra, hogy a gyerekek csodálatos és változatos színeket lássanak. Ezt kihasználva tettünk egy nagy sétát a szabadban, és szebbnél szebb formájú, színű faleveleket gyűjtöttünk – melyeket még aznap le is préseltünk. A színpompás levelek kapcsán elmondtuk Osvát Erzsébet: Jött őszanyó hideg széllel c. versét, melyet néhány ismétlés után már jól fel tudtak idézni a gyerekek. Sőt: voltak olyan jelentkezők, akik önállóan, egyedül mondták el versünket.
Zenehallgatás során Gryllus Vilmos őszi dalait hallgattuk, és közben eljátszottuk, hogy mi is kicsi falevelek vagyunk, lehullunk a földre. A zenét összekapcsoltuk a mozgással, így a kisebbek is élvezték a játékot, figyeltek a muzsikára.
A hét vége felé az összegyűjtött levelekből állatos képeket készítettünk. Én is összeállítottam egy pillangót, ötletadó bemutató darabként. A gyerekek is megmozgatták fantáziájukat, így születtek dínók, sünik, halak és szarvasok. A felragasztott falevél képeket hozzá illő rajzokkal egészítettük ki.

Fényképek megtekinthetők itt