2018. február 2., péntek

2018. január 29-február 2.


Folytattuk előző heti mackós készülődésünket, sőt, pénteken elérkezett a tél végét megjósoló Gyertyaszentelő napja.
Német nyelvű foglalkozásainkon Hampelmann barátunk segítségével nem csak a medvékről, hanem társaikról is tanultunk. Ismerkedtünk különböző állatok neveivel, próbáltuk szétválogatni őket lakhelyük szerint (háziállatok, erdei állatok, vízben élők). Mozgásos játék formájában egy-egy állathoz egy-egy mozdulatot is kapcsoltunk, utánoztunk. Ezzel a játékkal igyekeztem előkészíteni a „Mese a medvebocsról, aki madár akart lenni” című mesét, melyet németül hallhattak a gyerekek. A párbeszédes forma, a bábozás segítette a megértést, a gyerekektől pozitív visszajelzéseket kaptam.
Vizuális tevékenységként a múlt héten készített mackókat kínáltuk meg egyik kedvenc elemózsiájukkal: sárga krepp papírból mézcseppeket készítettünk, melyeket egy mackó mintás papírtányérra ragasztgattunk. Hét közben többféle a témánkhoz kapcsolódó színezőből is válogathattak a gyerekek – szerencsére elég kedvelt tevékenység ez a körükben.
Csütörtökön, a Mackó nap keretében vendégül láttunk sok-sok bundás kedvencet. A hagyományoknak megfelelően volt reggeli maci „keresztelő”, sok-sok játék a macikkal, bemutatkozás (mely során mindenki elmesélhette, honnan kapta a maciját, miért pont őt hozta el az óvodába), mackó kiállítás, séta a többi csoporthoz. Anyukáink medve napra illő finomságokkal láttak el bennünket: maci formájú kekszet, Pom-bär-t, mackós gumicukrot nasizhattak ezen a napon a gyerekek. Ebéd után mindenki az otthonról hozott kedvencével bújhatott ágyba, így még jobban esett a napközbeni pihenés, szunyókálás.

Fényképek megtekinthetők itt